Bize Hemen Ulaşın:

Tel: +90 216 225 8397

Mail: [email protected]

Dil Seçiniz:turkish english

Veri Güvenliği İçin 3 İpucu

Bir tehdit başınıza gelmediğinde ya da yakınınızda olmadığında yokmuş gibi davranılır. Siber güvenliğe bakıldığında, tüm hayatınızın çoğu çevrimiçi olmasına rağmen, potansiyel riskleri ve tehlikeleri göz ardı etmek özellikle kolaydır.

Kategori: Güvenlik

Veri güvenliği günümüzde bilişim dünyasının en önemli konularından birisi olarak gözler önüne gelmektedir. Bir tehdit başınıza gelmediğinde ya da yakınınızda olmadığında yokmuş gibi davranılır. Siber güvenliğe bakıldığında, tüm hayatınızın çoğu çevrimiçi olmasına rağmen, potansiyel riskleri ve tehlikeleri göz ardı etmek özellikle kolaydır.

Veri ve internet güvenliği hafife alınmamalıdır. Güvenlik uygulamaları ilerleyerek daha gelişmiş hale gelse de, bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılımlar ve kimlik avı dolandırıcılıkları da kendilerini geliştirmeye devam ediyor.

Güncel kalmanıza yardımcı olmak için dikkate alınması gereken en önemli veri güvenliği ipuçlarından bazılarını bir araya getirdik.

Veri Güvenliğinde Dikkate Almanız Gereken 3 İpucu

Veri güvenliği alanında birçok farklı önlem alınabilir. Alınan önlemlerin daima güncel olması gerektiği unutulmamalıdır. Siz önlem alırken, kötü niyetli kullanıcılarında bu önlemleri aşmak için her gün çaba gösterdiği bilinen bir gerçektir. Veri güvenliğiniz için alabileceğiniz önlemlere dair 3 ipucu ise şu şekildedir;

  1. İnternet Bağlantısını VPN ile Şifreleme

Halka açık wi-fi’ye yönelik saldırıların daha belirgin hale gelmesiyle, ağınızın siber suçlulara karşı korunmak için mümkün olduğunca güvenli olması gerekiyor. Harici ağınızı korumanın en etkili yollarından biri, internet bağlantınızı şifrelemek için bir VPN kullanmaktır. Bir VPN, cihazınızla internet arasında güvenli bir tünel oluşturur. Bu tünel ile verilerinizi güvenli bir bağlantı ile harici bir sunucuya (VPN’iniz) göndereceksiniz.

  • Yalnızca Güvenilir Bulut Sağlayıcılarını Seçin

Bulut hizmetleri verileri yedeklemek ve depolamak için oldukça faydalı bir uygulamadır. Birçok şirket tam ya da hibrit şekilde uzaktan çalışmaya geçiş yapmaya başladı. Bulut hizmetleri hala risk altında olsa da, güvenlik önlemlerini geliştirmek için tahmine dayalı analitikten yararlanarak, güvenlik tehditlerini hasar oluşmadan önce belirlenmesini sağlar.

Bir bulut hizmeti arıyorsanız, araştırmanızı yaptığınızdan ve güvenilir bir tane seçtiğinizden emin olunmalıdır.

  • İki Faktörlü Doğrulama Kullanın

İki faktörlü veya çok faktörlü kimlik doğrulama, kötü niyetli yazılımlara karşı alınabilecek iyi bir önlemdir. İki faktörlü kimlik doğrulama, standart parolanızın güvenliğini arttırır. Genellikle mobil cihazdan veya e-postadan gelen kişisel tanımlama kodu ile ek bir koruma katmanı gerektiren parola yönetimi türüdür.

Güvenlik ihlallerini önlemenin en basit yollarından biri olduğu için çok faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmak giderek daha popüler hale gelmiştir.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Nano Works’ün Kurumlara Değer Yaratan Çözümleri İle Tanışın! Türkiye Bilişim Sektöründeki İş Ortağınız!

Açık Pozisyonlar İçin Kariyer. Sayfamıza Göz Atın!